Waarom een ​​pure Whey Shake ertoe doet?

Pure whey-shakes maken deel uit van bijna alle spieropbouwende, fitness- of gewichtsverliesroutines. Of je doel nu is om een ​​actievere, gezondere levensstijl te leiden of gewicht te verliezen, pure shake met weiproteïnepoeder moet deel uitmaken van je arsenaal.

Wat is Whey Protein?

Melk bestaat uit twee belangrijke soorten eiwitten: wei en caseïne. Als een aspect van het maken van kaas wordt wei van caseïne gescheiden. Eerder werd de gescheiden wei weggegooid. Nu wordt het gebruikt voor zijn gezondheidsvoordelen.

Pure wei-eiwit is in feite de concentratie van eiwitten die in wei wordt ontdekt. Het eiwit wordt meestal gevonden als wei-eiwitconcentraat, hydrolysaat en isolaat.

Voordelen van Whey Protein Shakes

Wei-eiwit is een hoogwaardig eiwit. Het bevat meerdere essentiële aminozuren. Het is ook gemakkelijk verteerbaar – wat betekent dat het eiwit vrijwel direct na inname door je lichaam kan worden gebruikt.

Weiproteïnepoeder vermindert ook uw eetlust. Het geeft je een vol gevoel, waardoor je minder vaak te veel eet. Eiwit helpt je verzadiging veel beter te verhogen dan vetten en koolhydraten. In vergelijking met soja- en caseïne-eiwitten doet wei-eiwit je veel beter. Als je je dagelijkse calorie-inname moet verlagen en daar geen honger naar wilt hebben, is wei-eiwit je beste keuze.

Wei-eiwit helpt vet te verbranden en spierverlies te voorkomen. U loopt het risico op spierverlies als u een dieet volgt om af te vallen. Mager spiermassa opbouwen en intact houden is van cruciaal belang voor de algehele conditie. Wanneer spieren niet de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben, wennen ze aan het lichaam. Dit wordt een groot probleem wanneer uw calorie-inname laag is. Door wei-eiwit aan je spieren te geven, blijven ze gelukkig en sterk, terwijl je lichaam tegelijkertijd vet verbrandt.

Wei-eiwit kan ook helpen ontstekingen te verminderen. Ontsteking is een lichamelijke functie die reageert op schade. Kortdurende ontsteking is gunstig. Onder specifieke omstandigheden kan het echter chronisch worden. Een dergelijke ontsteking kan schadelijk zijn. Het is ook een risicofactor voor verschillende ziekten. De ontsteking kan een weerspiegeling zijn van slechte levensstijlgewoonten of onderliggende gezondheidsproblemen.

Een pure whey-shake kan ook helpen bij inflammatoire darmaandoeningen (IBD). Het is een aandoening die wordt gekenmerkt door langdurige ontsteking in de voering van uw spijsverteringskanaal. Het is een term die zowel colitis ulcerosa als de ziekte van Crohn aangeeft. Bij mensen en zelfs knaagdieren hebben wei-eiwitsupplementen een gunstige invloed op IBD.

Enkele andere aandoeningen waarmee wei-eiwitshakes kunnen helpen, zijn bloedvetten, diabetes type 2, hoge bloeddruk en zelfs kanker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *